Wijzevrouw

Ik kan jullie niet genoeg bedanken om jullie FANTASTISCHE podcast. Zo ongelooflijk nagel op de kop. Ik stuur hem door naar elke vrouw die ik ken en ik krijg er ongelooflijk veel positieve reacties door.
Annelies Deviaene

De sound, de inhoud, de verschillende manieren waarop de opnames verwerkt werden. Dit is echt top!
Greet Luypaert

Wauw, zo dankbaar met deze podcast! Een must om naar te luisteren voor vrouwen van alle leeftijden - en zet maar luid genoeg dat de mannen, zoons, buren kunnen meeluisteren
Emmy Schockaert

Aan alle vrouwen, partners van vrouwen, zorgverleners van vrouwen en opvoeders van vrouwen: luister, leer, wees achtereenvolgens verbaasd, geraakt, opstandig, gesterkt, bewust, en diep verbonden. En deel verder. Razend interessante en relevante reeks over het taboe dat 'de overgang' heet, en dezelfde transformatieve kracht, gedeelde wijsheid en doorvoelde (zelf)zorg verdient als elke rechtgeaarde rite de passage.
Sarah Keymeulen

Wat een schat aan (h)erkenning dat jullie op deze manier brengen en bieden, echt... Als ik dit een jaar geleden zou gehoord hebben, zou ik veel meer voor mezelf hebben durven opkomen denk ik, zelfs bij m'n huisarts was het een gevecht om gehoord te worden... ik maak met veel plezier mee reclame voor jullie podcast.
Lore Verdin

Als psycholoog/lichaamsgerichte psychotherapeut heb ik jullie podcast al aan diverse van mijn cliënten aanbevolen die kampen met pre-menopauze klachten en daarvan helemaal ondersteboven zijn. Ze worden van de ene dokter naar de andere gestuurd, krijgen hormonale behandelingen, maar er is weinig begrip voor het emotionele aspect. Vaak worden ze doorverwezen door artsen wegens burn-out of depressie.Het is voor hen dan ook een hele verademing om te horen dat ze niet alleen zijn en dat er ook een ander verhaal is. Eindelijk voelen ze zich gezien.
Veerle Huygen

Als yogateacher en organisator van vrouwencirkels en vrouwentrips kan ik deze afleveringen alleen maar aanraden aan iedere vrouw en iedere man,om het taboe rond menopauze te doorbreken, om de transformatie te begrijpen en te eren en vooral te zien en voelen wat een kracht in ons ‘ vrouw zijn’ aanwezig is.
Nathalie Bonte

Luisteren maar naar die podcast over het avontuur van het ouder worden als vrouw, waarin zowel het medisch, spiritueel als het emotioneel luik wordt belicht op een onderbouwde en humoristische manier zodat we met zijn allen weer gaan beseffen welke mooie geschenken op de wereld liggen te wachten wanneer we als vrouwen heel bewust en doorleefd dat hobbelig pad zouden bewandelen.
Eveline Verleye

Eens je als vrouw de veertig voorbij bent, drijft de menopauze als een donkere wolk boven je uit. Straks dreigt uitdroging en verminderd libido en ben je zo’n beetje afgeschreven. 

Maar dat kan toch niet het volledige plaatje zijn? Is die fameuze overgang ook geen transformatie naar een opwindende nieuwe fase? 

Schrijver Eva De Groote en therapeut Isabel De Waele menstrueren nog maar komen in de buurt van de gevreesde overgang. In deze podcast gaan ze op zoek naar antwoorden en trekken ze onder andere naar een gynaecoloog, een menopauzespecialist, een herborist, een energetisch werker en een seksshop. Onderweg documenteren ze ook hun eigen verwachtingen en verwonderingen.

Wijzevrouw, een podcast voor de oren van vrouwen maar ook voor die van echtgenoten, buren, collega's, dochters, moeders, vrienden, minnaars en de bakker om de hoek.

Wijzevrouw begon met deze podcast en groeit ondertussen uit tot een veelzijdige community.

We hebben momenteel een aanbod van:

*verbindende Wijzevrouw Cirkels in verschillende Vlaamse steden
*een fijne selectie Workshops die we hosten

*prikkelende Lezingen waarvoor je Eva De Groote kan boeken

Volg ons op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende Wijzevrouw Cirkels, Workshops en Lezingen.

Facebook https://www.facebook.com/WelkomWijzevrouw en Instagram https://www.instagram.com/welkomwijzevrouw/

Je kan Wijzevrouw contacteren via Wijzevrouw@sidhe.be

Wijzevrouw werd gemaakt met de steun van Vlaams Audiovisueel Fonds en Helan Ziekenfonds. Dank ook aan iedereen die steunde via Crowdfunding Gent.

Een project van Selkie, de audiomakerij van Ruben Nachtergaele en Eva De Groote, ism Isabel De Waele.

Dank aan Katherina Lindekens voor de feedback onderweg, aan Randall Casaer voor de illustratie en aan Smilla Nachtergaele voor de vocals en song.